040615 – Kontrasternas varld..

Tisdag 15 juni 2004 Panama City, Panama
En manad i Panama, en valdigt omvaxlande manad. Vi borjade med tva lugna veckor ute pa landet, dar arbetet i forsta hand bestod av evangelism i byn. Efter det en stressig vecka har i Panama City, i ett fattigt kvarter med drogproblem och ungdomskriminalitet. Aven dar evangeliserade vi mycket, teater i parkerna och samtal med drogpaverkade ungar. Ett arbete jag trivdes bra med, aven om det ar jobbigt ibland, starka kanslor.
Sedan gav vi oss ut pa landsbygden igen, till en liten idyllisk bergsby nagra dagar och nagra dagar i en by pa kusten, innan vi ytterligar en gang akte tillbaka hit till staden. Helgen som gick arbetade vi i en kyrka i stans rikaste del, i ett projekt for rikemansbarn. Skrammande att se vilka behov som finns, vilken brist pa karlek manga barn lever i. Nu jobbar vi i en kyrka i en annan del av staden, men jag ar inneboende hos en familj i den rika delen av staden, i deras miljondollarslagenhet med utsikt over Stilla Havet. Mitt eget rum med TV, sa mycket mat jag kan ata och en dusch med varmvatten (6 manader sedan jag duschade i varmvatten). Jag tanker pa mina vanner i Kuba. Under fem veckor var det tva hus vi bodde i som hade dusch, resten hade hink och skopa. Jag saknar Kuba…
Vi jobbar valdigt omvaxlande den har veckan, idag var vi pa ett alderdomshem, imorgon ska vi till universitetet och pa Torsdag ska jag predika i ett fangelse. Nasta Tisdag aker vi till Cartagena for att avsluta skolan och efter en vecka i Colombia aker jag hem. En kluven hemlangtan, erkanner att jag trivs bra med det jag gor, men den svenska sommaren slar ju det mesta.
Vi ses val i sommar da..
Guds frid

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.