040114 – Hosten som gick

Onsdag 14 januari 2004 Cartagena, Colombia

Den 23 September forra aret kom jag fram till Medellin, for en kortare tid av arbete och funderingar. Jag jobbade for UMU som engelskalarare pa tre olika barnhem de driver dar, for gatubarn och barn fran problemfamiljer. For drygt 10 ar sedan, i efterdyningarna av Pablo Escobars drogkartell, fick Enith Diaz (madre Theresa de Medellin) kallelsen att borja jobba med de fattiga i Medellin. Det var inte manga som ville stodja henne, Medellin skyddes pa den tiden aven av Colombianer, men hon akte anda, och nu finns dar tre barnhem och en UMU-skola med DTS (samma bibelskola jag gar har i Cartagena).
Arbetet var intressant och det jag gjorde kandes vardefullt, forutom engelskaundervisning jobbade jag en del som tolk och oversattare, och aven lite med socialt arbete i ett av de fattigaste kvarteren. Det var en bra tid, tre manader som jag saknar.
Min plan var att aka hem till jul, men planer har ofta en tendens att andras, i.a.f. for mig. Sa nar jag i december var i Cartagena for att turista bestamde jag mig for att ga larjungaskolan UMU driver har, en femmanaders skola med borjan i januari. Pa grund av visumkrangel var jag tvungen att aka till Ecuador over jul, sa fem dagar innan jag skulle komma hem fick stackars moamma veta att det inte skulle bli sa.
I Ecuador kunde jag bo hos familjen Gunnarsson och jag ar dem evigt tacksam. Storre delen av tiden tillbringade jag i Quito, men aven en svang till kusten och en dagstur till Linares for att halsa pa vanner. En manads vila. Sa, den 14 januari till Cartagena de Indias, vid Colombias karibiska kust..

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.