Låt barnen komma till mig!

Hej Sverige!

Snart är det jul i detta varma land. Vi som familj brukar komma till La Hermosa (Den Vackra kyrkan) som ligger mitt i fattigdom och i kvarteren där försäljning av droger pågår. Ibland kan vi se försäljarna  i hörnet av kyrkan. 

La Hermosa är en liten församling men den lyser upp det här kvarteret.  Även att deras ekonomi har drabbats efter pandemin så fortsätter de jobbar hårt med barnen. Deras kärlek för Guds Rike återspeglas i deras arbete i det här området. 

På söndag brukar det komma c.a 60 barn och majoriteter bor i kvarteret. De gillar att komma till söndagsskolan, de kommer ofta ensamma.   

För några månader sedan fanns det en speciell gudstjänst som leddes av barnen, och de bjöd in sina föräldrar. Det var så underbart att se hur glada barnen blev när de såg sina föräldrar i kyrkan den dagen. Några barn gav vittnesbörd om hur de kom till kyrkan och deras process, och hur bra de mår där. De sade att de skulle vilja att deras familj också skulle veta om Gud. 

En introvert tonåring berättade att han var inbjuden av sin mormor till ett speciellt program i kyrkan och att han kände att det var rätt plats och sedan den dagen brukar han komma till kyrkan, och nu har han lärt sig spela gitarr och spelar med lovsångsgruppen.

Jobbet med barn och ungdomar  i den här kvartetten ger hoppet om ett bättre liv för dem.

/Andrea

Kategorier: Ecuador | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 tankar om “Låt barnen komma till mig!

  1. Gunilla

    💕

  2. Anna-Carin Ragnarsson

    Fantastiskt fint jobb ni gör. Så viktigt för dessa barn! /Anna-Carin i Köping

  3. Ulla-Britt Lindberg

    Vi blir så glada att se och höra om allt arbete och verksamhet som finns där i la Hermosa! Vad det har växt ! Då vi fanns där för 40 år sedan fanns inget! Guds välsignelse över er alla .

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.