Fred till denna jord!

Vi får åter förbereda oss för att fira jul, och vi gör det i tacksamhet över året som har passerat. En tid av nostalgi inramad av värmen som har börjat stiga inför den annalkande regnperioden. Vi mår för det mesta bra, barnen trivs i skolan, trots att det är mycket plugg, eftermiddagar och helger fylls av teater, dans, fotboll och kompisar. 

Våra arbetsuppgifter känns meningsfulla och roliga. Andrea jobbar med Vingar till Frihet och Petter med mentorsträning och stöd till församlingarna i Manabi-distriktet, samt en del med Vingar till Frihet. Behoven är enorma och nu tittar vi på att ta fram ett material riktat till de män som utövar våld i sina hem, för det räcker ju inte att kvinnor vet hur de ska agera för att inte stanna i en våldsam relation, de män som ser våld som lösningen måste förändra sitt sätt att tänka. 

Det kan kännas hopplöst, att världen ska förändras, att folk ska välja andra vägar än våld, efter det år vi nu avslutar. Kriget i Ukraina visar oss en värld som har tagit många steg bakåt och Ecuador genomlever en våldsvåg där droghandeln har skapat ett krig mellan rivaliserande karteller på ett sätt man inte sett här tidigare. 

Men julens budskap är det samma, den Guds fred som evangelisten Lukas talar om efter att det lilla barnet är fött, det är samma fred som erbjuds oss, det är samma hopp för världen också nu. Så vi väljer hoppet, vi väljer ljuset, vi väljer att tro, att be och att arbeta för en bättre värld. 

“I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt”

Guds välsignelse och frid i denna jul och under året som kommer!

//Alicia, Natanael, Andrea & Petter

PS. Via länken kan du ladda ner en liten film från oss. DS.

https://we.tl/t-ZmoXLpiFnP (giltig till 28 december)

https://drive.google.com/file/d/1l-mMEhuHU8eB03MF56lhaSI5aHn4Mr_B/view?usp=share_link

Kategorier: Nyhetsbrev | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Fred till denna jord!

  1. Bertil Åhman

    Vi önskar en riktigt God Jul! Uppskattar enormt era nyhetsbrev! Guds välsignelse i fortsättningen!
    BoB

  2. Ingemar Fhager

    Tack för hälsningen och den fina filmen!
    Vi önskar er en välsignad jul och ett gott nytt år!
    Varma hälsningar!
    Anna-Lena o Ingemar Fhager

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.