Jag drömmer om en jul hemma..

Året 2023 går mot sitt slut och för oss har det varit ett år av förändringar. Vi lämnade Ecuador i juni för att etablera oss i Sverige, på riktigt. Alltså inte med perspektivet att vi flyttar tillbaka till Ecuador om något år utan för att stanna, i alla fall tills våra barn slutat skolan. 

Skolan var ett av motiven, det ökande våldet i Ecuador ett annat. Vi ber för vårt andra hemland där så mycket händer. Ett mord i timmen enligt statistiken, och en svindlande ökning på bara några år. Julens budskap om ljus och kärlek behöver fortfarande berättas. 

Nu får vi vara med och berätta och gestalta budskapet hemma i Sverige. Andrea har arbetat med Open Doors under hösten, ett arbete hon trivts bra på men tyvärr bara ett vikariat. Petter har börjat som föreståndare i Betlehemskyrkan i Örebro, också det ett trivsamt arbete med intressanta utmaningar. Våra barn har fått återknyta till gamla kompisar och lärt känna nya, dagarna fylls av aktiviteter och vi förstår ännu mer av det svenska hamsterhjulet som många pratar om. 

Nu griljeras skinkan, snön ligger tjock i Garphyttan och allt är så idylliskt som det bara kan vara. O så kommer tanken på vårt soldränkta Montecristi, julens totala kaos på shoppingcentrena och familjemiddagen framåt midnatt på julafton, juldagens sväng till playan och allt annat som också är jultradition för oss.

Så med denna lilla hälsning; God jul önskar vi och ett välsignat 2024

/Familjen Hermansson

Kategorier: Sverige | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Jag drömmer om en jul hemma..

  1. bernt.akerblad@telia.com

    Hej kära vänner

    Anar att skillnaderna ä rmånga, jul i Ecuador och jul i Sverige.

    Önskar er en härlig helg.

    Vårt julbrev kommer med här

    Allt gott

    Bernt

  2. Bertil Åhman

    God Jul och Gott Nytt År önskar Birgitta och Bertil

    Vi hörs!

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.